FAQs - Algemeen

Algemene vragen

 

Betaling kan contant en met pin. Mocht u een huisdierverzekering hebben die direct aan ons uitbetaalt, dan hoeft u niets voor te schieten.

Nee. Vanzelfsprekend mag dat, maar het is niet noodzakelijk.

Een pup wordt voor de eerste maal gevaccineerd op de leeftijd van 7 weken. Een tweede en derde maal op 12 en 15 weken respectievelijk. voor de eerste maal gevaccineerd

Een kitten wordt voor de eerste maal gevaccineerd op de leeftijd van 9 weken. Op de leeftijd van 12 weken is een herhaling van deze vaccinatie vereist.

Nee, de het merendeel van de vaccinaties dient één keer per jaar herhaald te worden.

Elke hond/kat die mee gaat naar het buitenland moet naast de gewone jaarlijkse inentingen ook gevaccineerd worden tegen hondsdolheid (=rabiës). Meestal moet dit een maand vóór vertrek. Niet elk land stelt dezelfde voorwaarden voor de invoer van de hond.

Ja, wij raden u ten sterkste aan om in zo'n geval de hond te laten inenten voor kennelhoest, ook al wordt het niet verplicht door de kennel. De complicaties van kennelhoest kunnen ernstig zijn.

Ook voor de hondenschool en hondenuitlaatservice raden wij aan tegen kennelhoest te vaccineren. Ook hier loopt uw hond een verhoogd risico.

Er bestaan spot-on middelen van bepaalde merken die op zeer jonge leeftijd kunnen gebruikt worden, zelfs vanaf tien dagen.
Afhankelijk van het leefmilieu van uw dier, zijn leeftijd en diverse factoren kan een keuze gemaakt worden tussen vlooienbanden, sprays en spot-on middelen.
Spoedhulp:

Bij spoedeisende hulp buiten
onze reguliere openingstijden, belt u

0594-580440

  U wordt doorgeschakeld naar de dienstdoende   
dierenarts. Wij werken hierin samen met
andere dierenartsen in de regio.

Spreekuren:

 

Maandag t/m vrijdag:
13.00 - 13.30 uur
17.30 - 18.30 uur

en volgens afspraak.

Apotheek/Balie:

Maandag t/m vrijdag: 

09.30 - 18.30 uur

     Dierenartsen Centrum Euroweg Leek       
Euroweg 8 -1
9351 EN Leek 
Tel. 0594 - 580 440